Звички, які допоможуть досягти успіху

Для когось успіх нерозривно пов’язаний з високим доходом і можливістю часто подорожувати бізнес-класом; хтось відчуває себе успішним, займаючись улюбленою справою, творчістю або виховуючи дітей; хтось — присвячуючи життя допомозі іншим. Як би ви не визначали успішність, досягнення бажаних цілей зажадає від вас наполегливості, зусиль і дисципліни. Успішні жінки не народжуються зі світом біля їхніх ніг, їм доводиться працювати, щоб досягти задуманих висот. Як правило, їх об’єднують схожі звички. Пропоную взяти їх на озброєння, щоб реалізувати себе у важливій для вас сфері — особистій, професійній, творчій, спортивній та будь-якій іншій.


1. Прокидайтеся раніше

…і ви опинитеся в компанії Мішель Обами, Дженніфер Еністон, Анни Вінтур, Гвінет Пелтроу, Опри Вінфрі та інших прекрасних жінок. Багато ранніх пташок присвячують початок дня тренуванням, медитації або робочим завданням, але об’єднує їх одне — вони не лежать в ліжку до обіду, а встають раніше, щоб підкорити власні вершини.

Вам може бути цікава стаття “Магічний ранок: як знайти у добі ще одну годину

2. Розширюйте рамки звичного

Томас Корлі присвятив п’ять років дослідженню життя багатих людей, результати якого представив у книзі «Багаті звички: щоденні звички успішних людей». Автор стверджує, що літературу по саморозвитку читає лише 2% бідних людей, і 88% заможних людей виділяють на читання мінімум півгодини щодня. Читайте книги і блоги, дивіться виступи спікерів TED Talks, відвідуйте семінари або обирайте онлайн курси, які дозволять вам мислити ширше.

3. Забувайте про сто завдань одночасно

Жінки можуть готувати сніданок для сім’ї, відповідаючи при цьому на імейли і плануючи подумки вечірку для подруги. Люди, які досягли успіху в своїй області, не вважають мультитаскінг такою вже привабливою ідеєю. На їхню думку, розпорошення на кілька справ одночасно виснажує продуктивність і шкодить якості роботи. Американський інвестор Тімоті Ферріс пропонує зосереджуватися на одному-двум великих завданнях в день, не хапаючись за десяток.

4. Будьте активні

Розумову роботу, турботу про близьких, побутові справи важливо чергувати з фізичними навантаженнями. Пілатес, йога, боді-балет, танці, теніс, бокс і маса інших занять допоможуть вам залишатися активними і бадьорими, підтримувати загальний тонус і скидати напругу. Якщо відвідування групових занять не входить у ваш бюджет, можна займатися вдома — на youtube вас чекають десятки безкоштовних тренувань. А, якщо вас приваблює біг, пошукайте інформацію про бігові клуби в своєму місті, долучайтеся до тренувань і, можливо, одного разу ви зможете пробігти марафон (або не один).

5. Залишайте місце для творчості

Меріл Стріп любить в’язати, Кейт Міддлтон — розмальовки, Ніколь Кідман займається садівництвом, Марк Цукерберг щороку обирає нове захоплення, «щоб дізнатися щось про світ, розширити свій кругозір, навчити себе дисципліни». Творчість дарує розслаблення, задоволення, розвиває уяву і в кінцевому підсумку допомагає нестандартно мислити і гнучко реагувати на зміни.

6. Знаходьте час для усамітнення

Медитація, письмові практики або просто півгодини в тиші зі своїми думками —ще одна корисна звичка. Час від часу залишаючись наодинці з собою, ви зумієте зберегти зв’язок зі своїми глибинними бажаннями. Ідея не в тому, щоб витратити цей час на гортання стрічки Фейсбук в тиші «наодинці з собою», а в тому, щоб прислухатися до себе і звірити внутрішній компас з тим, як проходить ваше життя.

7. Підпорядковуйте собі час

Тисячі жінок в світі намагаються зламати стереотип про те, що успішна кар’єристка не може мати міцну сім’ю, або що балансу між амбіціями, особистими справами і здоровим способом життя не існує. Мати чотирьох дітей і жінка, що вивчає тайм-менеджмент Лора Вандеркам проаналізувала хронометраж з життя жінок, чий щорічний дохід складає більше 100 тисяч доларів. Як виявилося, їх об’єднує грамотний розподіл часу. Базові принципи тайм-менеджменту, якими Лора поділилася в книзі «Я знаю, як їй все вдається. Тайм-менеджмент успішних жінок»:

  • важливі справи плануйте на ранок (що перегукується з пунктом про ранні підйоми);
  • виконуйте дрібні завдання в маленьких проміжках вільного часу;
  • знайдіть можливість працювати віддалено хоча б кілька годин на тиждень.

Вам може бути цікава стаття “Сім заповідей працюючої мами

8. Відпочивайте

Режим безсмертного поні якийсь час може працювати на вас, але потім загрожує погіршенням самопочуття і здоров’я, а ще — емоційним вигоранням. Щоб досягти успіху в тому, що для вас важливо, потрібно давати собі перепочинок і вміти відключатися від справ. Тільки тоді, коли внутрішні батарейки заряджені, з’являться сили і бажання продовжувати рух до своїх цілей.

9. Робіть ставку на «бути», а не «здаватися»

Соціальні мережі, в яких багато людей виглядають більш привабливими, успішними та кращими, ніж є насправді, часом змушують і нас накладати фільтри на фото, посміхатися, роблячи селфі, навіть якщо не відчуваємо радість в той момент, і викладати кадри немовляти з підписом про щастя материнства, хоча у янголятка на фото ріжуться зуби, через що ви не спите третю ніч поспіль. Якщо постійно редагувати реальність, щоб виглядати краще для незнайомців в інтернеті, ви будете втрачати багато ресурсу на підтримку якихось ілюзій замість того, щоб використовувати енергію для інших завдань.

10. Будуйте стосунки

Оточення може стати джерелом підтримки та радості, а може, навпаки, знижувати мотивацію і знецінювати ваші дії, рішення і спосіб життя. Скорочуйте кількість токсичних людей в своєму оточенні, а краще — переривайте спілкування з ними. Підтримуйте зв’язки з тими, хто вірить в вас, хто хоче вам добра, хто готовий допомагати, якщо в цьому виникне необхідність.

11. Налаштовуйтеся на краще

Протягом дня всі люди ведуть з собою монолог. Вчені висловлюють припущення, що ми звертаємося до себе приблизно 12000 разів в день. І дуже важливо, що саме ми говоримо самі собі, на чому зосереджені думки: «Ти зможеш, у тебе вийде, ти молодець» або «Нічого не вийде, куди ти лізеш»? Успішні люди вміють налаштуватися на успіх і підбадьорювати себе, спробуйте навчитися цьому і ви.

12. Будьте вдячними і повертайте добро

Коли в наші думки закрадається незадоволення життям, побутом, роботою, відносинами та іншими моментами, дуже складно зберігати оптимізм і вдячність. Багато людей, які досягли успіху, витрачають частину свого часу і / або фінансів на допомогу тим, хто потребує цього. Це допомагає їм більше цінувати своє життя і знаходити в ньому більше сенсу, а ще — відчувати вдячність за все, що вони мають.

Вам може бути цікава стаття “Чому вдячність дає більше тому, хто віддає, ніж тому, хто отримує

Я поки що не стала авторкою бестселерів, не потрапила до списку Forbes і не отримала ніяких нагород типу «жінка року», але у мене теж є звичка, яка допомагає рухатися до мрій. Вона звучить як «слухай себе». Читайте про досвід успішних людей і статті на зразок моєї, але — не наслідуйте сліпо. Пробуйте, порівнюйте, прислухайтеся до себе і до того, що спрацює саме для вас. Як і поняття успішності у кожної з нас своє, так і шлях до неї теж — унікальний.

10 Листопада / 2020 Натхнення

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Анна

    Дякую! Чудова стаття!

Рекомендовані статті